ευκάλυπτος

Ο ευκάλυπτος είναι αγγειόσπερμο, δικότυλο, ιθαγενές φυτό και ανήκει στην τάξη μυρτώδη και στην οικογένεια των Μυρτοειδών.

Περιλαμβάνει 550 περίπου είδη μεγάλων δέντρων που καλλιεργούνται στις εύκρατες περιοχές για εμπορική εκμετάλλευση και για τη σκιά τους.

Το είδος eucalyptus globulus καλλιεργείται στη νότια Ελλάδα & στη Χαλκιδική σε δάση & κήπους για την δροσιά,που παρέχει και τη δυνατότητα να απομακρύνει τα κουνούπια.

Τα φύλλα του είδους eucalyptusglobulus περιέχουν ένα έλαιο γνωστό και ως ευκαλυπτέλαιο, που χρησιμοποιείται στη φαρμακευτική .

Τα φύλλα του είναι μακριά , δερματώδη και κρέμονται από το δέντρο

Τα φύλλα του ευκαλύπτου δεν χρησιμοποιούνται ως αφέψημα, όπως γίνεται με τα περισσότερα βότανα.

 

Ευκαλυπτέλαιο

 

Βρογχίτιδα

2 σταγόνες για μεγάλους στο στέρνο, στο λαιμό ή την πλάτη ή απευθείας εισπνοές1 σταγόνα επάλειψη στο στήθος για παιδιά

 

 του ελαίου, συσκευές διάχυσης

Κρυολόγημα, κοινό μπούκωμα, βήχας

1 σταγόνα επάλειψη στη μύτη, στο στέρνο ή στο λαιμό, εισπνοές υδρατμών με λάδι ευκαλύπτου

Απόχρεμψη Βοηθάει να ρευστοποιηθεί η βλέννα και να αποβληθούν τα φλέματα με επάλειψη 1-3 φορές την ημέρα στο στέρνο

Πυρετός Επειδή ο ευκάλυπτος κατεβάζει τη θερμοκρασία του σώματος χρησιμοποιήστε το λάδι αυτό για να βοηθήσετε το σώμα να μειώσει τη θερμοκρασία του

Πόνοι Σε πόνους από υπερκόπωση ή γυμναστική, επάλειψη και τρίψιμο με 1-2 σταγόνες ελαίου στα σημεία πού πονάνε.

Ιγμορίτιδα, Ρινίτιδα Βάζετε μια μικρή υγρή ζεστή κομπρέσα με 1-2σταγόνες ευκαλυπτέλαιο, επάλειψη μια σταγόνα σε κάθε ρουθούνι, εισπνοή απευθείας του ελαίου ή χρήση συσκευής διάχυσης

Εισπνοές ατμών ευκαλυπτέλαιο Προσθέστε 3-4 σταγόνες σε ένα λίτρο νερό που βράζει και εισπνεύστε για 5-10λεπτά για αποστείρωση της αναπνευστικής οδού.

Βρέφη, μικρά παιδιά Ευκαλυπτέλαιο ειδικά αραιωμένο με αμυγδαλέλαιο ιδανικό για επάλειψη στο στήθος για ανακούφιση της αναπνοής

 

 

 

UA76175345-1